Avara museo hankkeen viimeinen opastus tältä vuodelta on ohi. 26 ihmistä oli saapunut Aunen iltapäivänkierrokselle tutustumaan Meirän kaupunkiin. Werstas luopui viime viikolla pääsymaksuista ja siitä asti on museossa riittänyt vilskettä. Näyttelykerroksessa käy mukava säpinä, jonka toivomme vielä kiihtyvän ensi vuonna.
Olen suunnittelemassa ensi kevään ohjelmaa. Päässä on hajanaisia ideoita ja ajatuksen tynkiä, jotka täytyisi jalostaa toimivaksi käytännöksi. Kevään uusiin näyttelyihin liittyvät sisällöt ovat vielä työn alla. Tammikuussa avautuu Rieväkylä ja Euroopan maku-näyttely. Yhdeksän eurooppalaisen museon kanssa yhteistyössä tehty näyttely kertoo suhteestamme ruokaan. Näyttely on samaan aikaan esillä myös Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Skotlannissa, Tsekissä, Sloveniassa, Portugalissa ja Unkarissa. Näyttely vie myös tamperelaisen rievän eurooppalaiselle ruokakartalle. Vaikuttaa siltä, että minunkin täytyy opetella leipomaan rievää, mutta mikä on se oikea rieväresepti?
Maaliskuussa Werstaalle saapuu Martti Huuhaa Innasen taidetta näyttelyyn Sata Innasta. Maalaukset kuvaavat osuvalla tavalla suomalaisuutta peräkylissä ja kaupungeissa. Näyttelyssä saa kulkea karvalakki päässä ja nenää voi kaivaa Innasen hahmojen tapaan.
Ainakin Metallin hohto työpaja valutöineen tulee jatkumaan, varmaan myös Aune jatkaa kierroksiaan. Keväällä jatkuu myös jossain muodossa työpaja museokirjapainossa. Aiomme puuhailla myös froteen kanssa. Tekstiiliteollisuusmuseon tämän vuoden vaihtuvaan näyttelyyn Puutarhasta matkaan olemme ideoineet painokangastyöpajaa, joka hyödyntäisi Tekstiiliteollisuusmuseon upeita kankaita ja koneiden kiehtovaa muotokieltä. Paljon on vielä suunnittelematta ja työpajat odottavat tekijöitään.
On tullut aika kiittää tästä vuodesta ja toivottaa ensi vuodeksi vielä parempaa meininkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti